Marco Hietala Lapset

Marco Hietala Lapset | Marko Hietala on Hietalan perheen vanhin jäsen ja kaiken kaikkiaan vanhin lapsi. Hän syntyi Kuopiossa. Tervolainen Hietala muutti Kuopioon 15-vuotiaana käydäkseen siellä lukiota. Siellä hän opiskeli klassista kitaraa ja opiskeli myös laulua ja musiikin teoriaa. Tarot oli nimimerkki heavy metal -yhtyeelle, jonka hän ja hänen veljensä Zachary perustivat vuonna 1984, mutta jonka he nimesivät uudelleen vuonna 1985. 1986 oli vuosi, jolloin Tarot allekirjoitti levytyssopimuksen ja vei ensimmäisen albuminsa heidän kanssaan. Ennen kuin hän aloitti uransa muusikkona kokopäiväisenä, hän työskenteli äänisuunnittelijana.

Marco Hietala Lapset
Marco Hietala Lapset

Marko oli ensimmäisen kerran tavannut Nightwishin jäseniä vuonna 1998, kun hän esiintyi Siilinjärvellä Tarot-yhtyeensä avausnäytöksenä. Marko muistaa käyneensä katsomassa heidän soittamistaan ​​ja teki seuraavan havainnon: “Jotkut heidän kappaleistaan ​​olivat mielestäni aika hyviä, kun näin heidän esiintyvän, ja samalla kuuntelin heidän musiikkiaan.

Joskus tulevaisuudessa on mahdollista, että he yhdistävät voimansa ja karismansa yhdeksi hyödykkeeksi. Lavalla ne olivat kuitenkin täydellinen ja täydellinen katastrofi. Tarja huusi keskellä lavaa nahkahousuissa, kun joukko lyhythiuksisia poikia katsoi häntä kauhuissaan. Totta puhuakseni ajattelin, että ne olivat vain ohikiitävä villitys, joka kuolee noin kolmen neljäsosan vuoden kuluttua. Suureksi helpotukseksi en olisi voinut olla enempää väärässä.”

Tuomas Holopainen ja yhtyeen manageri ilmoittivat Hietalalle ja yhtyeen johdolle, että Nightwish tarvitsisi tällä hetkellä laulajan ja basistin. Hietala ja yhtyeen manageri. Century Child oli ensimmäinen Nightwishin albumi, jolla Jorn Utheim osallistui edellisen basisti Sami Vanskan lähdön jälkeen.

Sinä aikana, kun goottimetalliskenen jäsenet kokosivat Delainia, hän osallistui bändiin vierailevana muusikkona. Tämän lisäksi hän soitti taustalaulua Altarian kappaleeseen Invitation. Hietala on ollut mukana myös Sinergyn ja Northern Kingsin levyillä.

Hietala ja hänen veljensä Zachary Hietala keksivät Tarot-idean vuonna 1984 ja kutsuivat sitä ensin Kiirastulena. Vuonna 1986 Tarot julkaisi debyyttistudioalbuminsa nimeltä Spell of Iron ja aloitti välittömästi kiertueen edistääkseen musiikkia. Toisaalta ennen kuin Markosta tuli muusikko lavalla ja studiossa kokopäiväisesti, hän työskenteli ääniinsinöörinä. Markon kokemukseen kuuluu työskentely molemmissa ympäristöissä.

Nightwishin vokalisti ja basisti Tuomas Holopainen sekä yhtyeen johto soittivat Markolle vuoden 2001 lopulla ja ehdottivat hänen liittymistä yhtyeeseen. Marko oli kiinnostunut tilaisuudesta. Century Child oli heidän ensimmäinen albuminsa Nightwishin kanssa aiemmin basistina toimineen Sami Vanskan lähdön jälkeen.

Hietala on kuulunut myös gootti- ja sinfoniseen musiikkiin erikoistuneeseen eklektiseen yhtyeeseen Delain, joka koostuu erilaisista artisteista. Tämän lisäksi hän on Sinergy- ja Northern Kings -yhtyeiden jäsen sekä Altarian Invitation-albumin avustaja.

Kun Hietala liittyi ensimmäisen kerran Nightwishiin, useita kappaleita kirjoitettiin Tarja Turusen laulua ajatellen. Tämä antoi lauluntekijälle ja yhtyeen johtajalle Tuomas Holopaiselle mahdollisuuden käyttää Hietalan omaleimaista, räikeää ääntä tarjotakseen bändille uutta syvyyttä. Yksi erityisen huomionarvoinen esitys on Nightwishin “The Phantom of the Opera”, joka löytyy albumilta “Century Child”.

“Vuonna 2007 neljä karismaattista suomalaisen heavy metalin “kuningasta” – Marco Hietala (Nightwish), Tony Kakko (Sonata Arctica), Jarkko Ahola (Terasbetoni) ja JP Leppaluoto – perustivat yhtyeen, joka tulee tunnetuksi nimellä Nightwish (Charon) A. ihastuttava kuuntelukokemus saavutetaan fantastisen kokoelman muusikoita sekä neljän upean laulajan yhteistyönä, joilla jokaisella on oma ainutlaatuinen viehätys ja omaleimainen laulutyyli.

Marco Hietala Lapset
Marco Hietala Lapset

Kansilevyillä on potentiaalia olla kiehtovia ja ainutlaatuisia, kuten The Northern Kings on osoittanut, jos albumin julkaiseva ryhmä on valmis tarttumaan riskiin ja lähtemään siihen. Bändin debyyttialbumi, joka julkaistiin vuonna 2007, ja toinen albumi, joka julkaistiin vuonna 2008, sisältävät molemmat onnistuneita uudelleentulkintoja ja muokkauksia tunnetuista rock-kappaleista metalligenrelle.”

Ensimmäisen nimetyn henkilön tapauksessa tämä on ensimmäinen kerta, kun heidät nähdään julkisuudessa sen jälkeen, kun he ilmoittivat jättävänsä taiteen kentältä edellisen vuoden alussa.
Viisitoista vuotta sitten alkanut projekti on tähän mennessä johtanut kahden albumin tuotantoon, jotka molemmat koostuvat suosittujen rock- ja popkappaleiden sinfonisista metallisovituksista. Albumit “Reborn” (2007) ja “Rethroned” (2008) vaikuttivat merkittävästi artistien oman maan listoille, ja entinen ansaitsi kultasertifikaatin.

Add a Comment

Your email address will not be published.